12/26/2013

Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin Eserlerini Mp3 Formatında indir

Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin Eserlerini Mp3 Formatında indir


El-Fethu'r Rabbani

Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin Sohbetleri

Bu sohbetler; sultânü'l evliyâ, gavs-ı âzam Abdülkadir Geylânî (k.s.) Hazretleri'nin El-Fethu'r Rabbânî vel Feyzu'r Rahmânî isimli eserindeki konuşmalardır. Sohbetler, Geylani Hazretleri'nin, devrinde kendi idaresinde bulunan medresesi ve dergâhında yaptığı konuşmalardan meydana gelmiştir. Onun, zamanının Bağdat halkına, misafir ve yolcu olarak dergâhına uğrayanlara hitaben yaptığı bu samimiyet ve ihlâs timsâli konuşmaları, dünyaca da meşhurdur. Hicri 545-546 (milâdî: 1150-1152) yıllarında yapılan ve herbir cümlesi insanın rûhunun derinliklerinde akisler uyandıran bu konuşmalar, Geylani Hazretleri'nin ileri gelen bağlılarından Afif adındaki talebesi tarafından aynen kaydedilmiştir.




Fütuhu'l Gayb

"Bu kitap, ilahi bir ihsandır. Bütün kelimeleri kalbime Hak tarafından gelmiştir. Sözlerde benim hiçbir hakkım yoktur. Hepsi hikmettir; Kur'an ve Hadis-i Şeriflerin kaynağından akmıştır.... Bu sohbetler, konuşmalar yalnız hak ve hakikatı arayanlar içindir. Bunlardan gereken faydayı ancak Hak yolcuları alabilir..." - Abdulkadir Geylani Hazretleri


Cilau'l Hatır

Eserin tam adı "Cilâu'l-hâtır fi'l-bâtın ve'z-zâhir" şeklindedir. Hâtır kişinin, özellikle de sûfînin gönül ve kalp dünyâsına ilâhî âlemden tecellî eden fikirler demektir. Bu durumda eserin adını dilimize "Bâtınî ve zâhirî konularda gönül dünyâsına yansıyan fikirlerin cilâsı" şeklinde çevirmek mümkündür. Cilâu'l-hâtır, Abdulkâdir Geylânî Hazretleri’nin vaazlarını bir araya getiren el-Fethu'r-Rabbânî gibi müstakil bir derlemedir ve el-Fethu’r-Rabbânî'nin adeta devamı niteliğindedir. Meclislerden yani sohbetlerden oluşmaktadır. Bu vaaz ve sohbetlerin tamamı tasavvufla ilgilidir. İlk sohbetin târihi 9 Receb 546/1152, son meclisin tarihi ise 24 Ramazan 546'dır. Başka bir deyişle Cilâu’l-Hâtır Abdulkâdir Geylânî'nin yaklaşık 2,5 aylık vaazlarını bir araya getirmektedir. Toplam 52 adet sohbetten oluşan eseri sesli kitap olarak hizmetinize sunuyoruz.

Sırru'l Esrar - Sırların Sırrı

Evliyalar Sultanı Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin "Sırru'l Esrar" adındaki bu tasavvufi eseri 24 fasıldan oluşmaktadır. Eserin 24 fasıldan oluşmasının sebebi, mukaddimede şu şekilde izah edilmiştir: "Bu kitap, kelime-i tevhidin harflerinin ve bir günün saatlerinin sayısına uygun olarak, yirmi dört fasıl olarak hazırlanmıştır." İlahi hikmetler ve sırlarla dolu olan eserde ele alınan konular, Kur'an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerle desteklenmektedir. Allah'ı tanımada insana rehberlik edecek olan Marifet ilminin sırları ve hikmetleri bu eserde açığa kavuşuyor.

Gunyetü't Talibin - Hak Yolcularının Kitabı

Abdülkâdir Geylânî Hazretleri'nin akâid ve tasavvufla ilgili telif eseridir. Eserde konular önce bablar hâlinde işlenir. Bablar kitaplara, kitaplar da fasıllara ayrılmıştır. Toplam olarak 10 bab, 6 kitap ve 309 fasıldan oluşur. Eserde fıkhi konular Hanbelî mezhebine göre açıklanır. Akâidle ilgili konular selefi akide içerisinde "fî ma’rifeti’s-Sânî" bölümünde, tasavvufla alâkalı mevzûlar ise kitabın sonundaki “Âdâbu’l-mürîdîn” bölümünde işlenir. Evliyalar Sultanı, Gavsul Azam Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin el-Gunye li-talibi tariki'l-Hak (Hak Yolun Talipleri İçin Yeterli Olan Kitap) - Gunyetüt Talibin - isimli eseri, bir hikmet kaynağı olarak irfan yoluna dair hikmetler sunmakta. Hayli hacimli olan eser Ehl-i Sünnet Akaidi ve İtikadi Fırkalar, İbadetler, Faziletli Ameller ve Tasavvuf isimli bölümlerden oluşuyor. Her bir bölüm, nüfuzu çağlar boyu eksilmeyen Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin ortaya koymuş olduğu beliğ açıklamaları içeriyor. Eserde tevhid, iman, takva gibi temel İslami temalar hem zahidane hem de arifane bir üslupla işlenmekte. İbadetler Fıkhı başlığını taşıyan bölümde şerî adaba dair bilgiler sunuluyor. Ayrıca ibadetlerin manevi boyutlarına yer veriliyor. İtikat başlığını taşıyan bölümde İslam'ın inanç esaslarının yanısıra akaid bağlamında mezheplerin ortaya koydukları görüşler eleştirel olarak ele alınıyor. Sohbetler isimli bölüm ayet ve hadislerin ışığında menkıbeleri de içeren açıklamalar sunuyor. Faziletli Ameller başlıklı bölümde farz ve nafile ibadetler konu ediliyor. Tasavvuf başlıklı bölümde ise müridin adabı, sufilerin özellikleri ve Kadiri yolunun esasları üzerinde duruluyor. Eserin sesli kitap olarak hazırlık aşamaları devam etmektedir. Tamamlandıkça buraya yeni bölümleri de ekliyoruz.

Aşağıdaki Linkte Bulabilirsiniz


http://www.meviza.com/

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...