12/04/2010

Güvenli Facebook Kullanımı İçin Kasperskyden 7 Öneri

Kasperskyden  7 Öneri
Güvenli Facebook Kullanımı İçin 7 Öneri


Facebook kullanımı Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de hızla artmaktadır. Ülkemizde 20 Milyonu geçen sayıda kişinin kullandığı sosyal ağlar, kişileri birbirine yaklaştırdığı gibi, kötü niyetli insanların bu ağlar üzerinden bilgi sızdırmak amaçlı çalışmalarını da arttırdı. Sanal Dünyanın güvensiz ortamı sadece Facebook için geçerli değil fakat günümüzde kullanıcıları en çok saldırıya uğrayan en popüler site durumunda. Kötü adamlar facebook’ta...

1- Eposta ile gelen arkadaşlık isteklerini yanıtlamayın. Tanıdıklarınız sizi facebook üzerinden eklemek ister. Eposta ile gelen arkadaşlık istekleri phishing (oltalama) adı verilen gönderilen kullanıcıyı sahte bir siteye yönlendirerek şifresini ele geçirmek amaçlıdır. Bu tür epostaları silmek gerekir.


2- Çeşitli sitelerde gözüken facebook logosuna tıklamak istediğinizde fare imleci ile üzerine gelerek, adresim facebook.com uzantılı olup olmadığını kontrol edin. Eğer göremiyorsanız, linkteki adresi Sandbox özelliği olan bir antivirüs yazılımı ile kontrol ediniz. Web sitelerine okuyucularını facebook ortamına da çekmek amaçlı logo kullanılmaktadır. Bu logoyu tıkladığınızda ilgili sitenin facebook sayfasına ulaşarak site sahibi kişi veya kurum hakkında bilgi alabilir, yakından tanıyabilir ve yorumları görebilirsiniz. Bu amaçla kötü adamlar birçok siteye yanlış adrese yönlendirici logolar koymaktadır. Tıklamadan evvel linkin doğruluğu hakkında bilgi sahibi olmalısınız.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...