9/15/2010

Kaspersky kullanımı



1 - Dosya Koruması modülü özelliklerinde bulunan iSwift ve iChecker teknolojisi sayesinden ilk virüs taraması sonrasında taranan her dosyaya bir imza atarak bir sonraki taramalarda şayet bu imza bozulmamış ise yani ilk virüs taramasından sonra taranan dosyada herhangi bir değişiklik olmamış ise o dosyayı tekrar taramayacaktır.


2 - Kaspersky Kurulu birden fazla bilgisayar ve bu bilgisayarlar arasında bir bağlantı söz konusu ise bu bağlantıyı yerel ağ o
larak iki bilgisayar arasındaki veri alışverişini daha güvenli hale getirilebilir.


3 - Sıkça kullandığımız ve güvendiğimiz internet sitelerini Internet Koruması modülünden güvenilir site olarak ekleyerek Kasperskynın bu sitelere erişim esnasında taraması ve engellenebilmektedir. 


4 - Bilgisayarımızda Outlook,Outlook Express gibi programları kullanmıyorsak E-Posta Koruması ve Anti-Spam bileşenlerini kapatabiliriz.  Bu şekilde yapmak herhangi bir güvenlik açığı vermemektedir.


5 - Şayet Kaspersky ilk kurulum esnasında bilgisayarımızda kurulu olan programlar güvenilir programlar ise Kaspersky kurulduktan sonra Uygulama Denetimi bileşenini devre dışı bırakılabilir. Uygulama Denetimi bileşeni registry durumunu denetlediğinden kapatılması durumunda da Kaspersky ın gerçek zamanlı koruması da registry alanını devamlı taradığından herhangi bir açık sağlamayacaktır. 


6 - Bilgisayarımızda sıkça kullandığımız programlarımızı Güvenilir olarak ekleyerek o programlar Kaspersky tarafından taranmamasını sağlayabiliriz. 

7 - Herhangi bir workgroup ortamında Kaspersky Ağ izleciyicisi bileşeni kapatıldığı taktirde bu bilgisayarlar arasındaki herhangi bir bağlantıyı kaspersky izlemiyeceğinden dolayı bağlantılar arasında çalıştırılan uygulamalar daha hızlı çalıştırılacaktır. Bu şekilde bir güvenlik açığı teşkil etmemektedir. .......

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...