9/03/2010

Hacca gitmeden önce mutlak okunacak kitaplar


KUTSAL İKLİMDE DUA


İslâm'ın temel ibadetlerinden biri olan Hac, duanın bütün unsurlarını bünyesinde toplamaktadır. Haccın her bir ânında, her bir mekanında duaya yer verilmiştir. Hac-dua ilişkisi son derece kuvvetli olduğu içindir ki, bu mübarek vazifeyi yapacak kardeşlerimize bu hususta yardımcı olacağı düşüncesiyle bu kitapçık hazırlanmıştır

TIKLA İNDİR 



HACCI ANLAMAK
 
Toplumu Din konusunda aydınlatmakla görevli bulunan Başkanlığımız öteden beri hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza da sorumluluk alanı çerçevesinde ve imkanları ölçüsünde hizmet sunmaya çalışmakta ve bu hizmetlerin geliştirilmesi için çaba harcamaktadır 

Tıkla İndir 

 DİYANET HAC İLMİHALİ
633 sayılı yasayla, toplumu Din konusunda aydınlatmak, itikat, ibadet ve ahlâkla ilgili işleri yürütmek üzere görevlendirilmiş bulunan Başkanlığımız, yaklaşık çeyrek asırdan beri yurtiçinde ve yurtdışındaki vatandaşlarımızın hac ibadetini yerine getirmelerinde onlara yardımcı olmakta ve rehberlik etmektedir.

Tıla indir 



UMRE REHBERİ
Umre, Müslüman'ın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerdendir. Bu ibadet, kişinin manevî dünyasını geliştirmesi ve yenilemesi için önemli bir fırsattır. Kişisel açıdan bir manevî gelişim yolculuğu olarak nitelendirilebilecek bu kutsal seyahatin amacına uygun bir şekilde gerçekleşebilmesi için, bilinçli bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. 

Tıkla İndir 


FOTOĞRAFLARLA KUTSAL TOPRAKLAR
Hemen her dinde mevcut olan kutsal zaman ve mekan inancı İslam dininde hac ibadeti bünyesinde yer almaktadır. Sözlükte gitmek, yönelmek ve ziyaret etmek anlamlarına gelen hac, dini bir terim olarak belirli bir zaman diliminde kutsal kabul edilen mekanları dini maksatla ziyaret etmeyi ifade eder. 

Tıkla İndir 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...