12/04/2009

wuacult.exe nedir

wuacult.exe bir malwaredir.görev yönetisinden görev sonlandırsan bilgisyarı açtığında yine çalışır.Pornografik sitelerden veya ftpsine bulaşmış sitlerden video indirdikten sonra bulaşır. ben bir bilgisayarda gördüm kaspersky nin açılışta tarama yapan cd kaspersky rescue cd ile tarattım onun dışında win32.parite.b ve trojan downloader.agent.bitf virüslerinide buldu sildi.bunlara dikkat edin.
çözümü:
Buradan hijackthis Download edin Hijackthis Videolu Kullanımı İçin Tıklayın

Buradan Combofix Download Edin Combofix Resimli Anlatım İçin Tıklayın

Önce hijackthis programını kullanın Daha sonra da Combofix Programını Çalıştırın Eğer temizlenmesse ki bende öyle oldu çünkü bilgisayarda bulunan tüm klasörlere win.32.parite.b bulaşmıştı....
hijackthis ve combo dan sonra emin olmak için

kaspersky rescue cd programının iso dosyasını buradan indirin
ondan sonra nerodan disk kopyala ve yedekle kısmından Kalıbı diske yazdır seçeneğinden indirdiğiniz iso dosyasını seçin ve cd ye yazdırın.
cd yi takın ve bilgisayarı yeniden başlatın. ama bilgisyarınızın ilk açılış seçeneği biostan cd olarak ayarlanmış olması lazım.
cd ile açılış olunca ilk çıkan ekranda entere basın
entere bastıktan sonraki ekran da program kayıt ekranı gelecektir onda bişey yapmayın .program kayıt bittikten sonra program ekranı gelecektir.onda start scan butonunu tıklayın tarama başlayacaktır.tarama esnasın da bulduklarını size farklı bir pencere de gösterecektir.ordan direkt silebilirsiniz.yada tarama bittikten sonra reports butonuna tıklayın ve hepsini seçip silin...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...